En breu
Política 03/08/2012

El rei torna a ensopegar i cau durant una visita de l'estat major

Ara
2 min
El rei torna a ensopegar  I cau durant una visita  De l'estat major

BARCELONAUn cop sense atenuant

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El rei d'Espanya, Joan Carles de Borbó, va tornar a ensopegar i va caure ahir a terra quan entrava a visitar l'estat major de la defensa. El monarca no va poder evitar la patacada. Les imatges mostraven ahir com va quedar estès a terra, de bocaterrosa, amb els braços a l'altura de la cintura i sense protegir-se la cara. Després de passar revista i saludar la cúpula militar, el rei Joan Carles va accedir a l'interior del recinte, va ensopegar amb un esglaó i va caure a terra. Tot i això, es va aixecar immediatament i va continuar com si res els actes que estaven programats.

L'agenda no va canviar

Com a conseqüència, el monarca va patir algunes contusions al nas i a la barbeta. Ara bé, les lesions no li van impedir presidir la reunió de la cúpula militar. Posteriorment, el rei va rebre al Palau de la Zarzuela el primer ministre italià, Mario Monti, i va posar al seu costat davant els mitjans de comunicació durant una estona més llarga de l'habitual.

Els precedents de la caiguda

La patacada d'ahir se suma als accidents que acumula últimament el monarca. El que ha tingut conseqüències més greus, fins i tot per a la institució monàrquica, va ser la caiguda del 13 d'abril durant el safari a Botswana. Entre altres de recents, el maig del 2008 va perdre l'equilibri en baixar les escales de l'escenari on presidia el sopar del 50è aniversari del Cercle d'Economia celebrat a Barcelona, però no va arribar a caure en ser subjectat per algunes persones. Durant una audiència als integrants del Consell de Presidents de la Confederació d'Empreses Europees, que va tenir lloc el juny del 2010 al Palau de la Zarzuela, Joan Carles va ensopegar amb un graó, encara que no va arribar a tocar a terra. Un petit accident domèstic el novembre de l'any passat, també al Palau de la Zarzuela, li va causar un hematoma a l'ull esquerre, tot i que la lesió no li va impedir prosseguir la seva activitat oficial pública.

stats