Política 21/05/2015

De zones verdes a crear-hi nous equipaments: què proposen els candidats per Barcelona per al recinte del Camp Nou?

Trias, Collboni, Fernández, Colau i Bosch han detallat la seva idea sobre com integrar l'estadi del Barça a la ciutat

Laia Vicens / Dani Sánchez Ugart
2 min
Els candidats d'ERC, CiU, PSC, PP i Barcelona en Comú, amb la conductora del debat de TV3, Ariadna Oltra / PERE VIRGILI

BarcelonaUn dels temes del debat de TV3 ha estat la reforma de l'entorn del Camp Nou. La conductora del debat, Ariadna Oltra, ha preguntat a cada candidat quina és la seva proposta. Són aquestes:

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Xavier Trias (CiU): Aposta perquè qualsevol decisió es prengui d'acord amb els veïns, i també ha demanat que sigui el propi Barça qui plantegi “què vol fer”. Si no, ha dit, són “coses abstractes”. El candidat de CiU ha reclamat, això sí, que es pensi en el transport públic (sobretot en la Línia 9 del Metro).

Jaume Collboni (PSC): Ha reconegut que el Barça aporta “molta riquesa” a la ciutat, de manera que la remodelació que es faci ha d'evitar de totes totes que “es creï un mini-barri”. Per això, proposa un “espai sense barreres”, “obert” i que permeti la “dinamització” del barri de les Corts.

Alberto Fernández Díaz (PP): Ha instat el Barça a presentar un projecte, i ha demanat que el que s'aprovi “faci barri i ciutat”. A més, també caldria que “redueixi les molèsties que generen els partits del Barça als veïns” del barri. Sigui quin sigui el projecte, cal que s'impulsi amb un “diàleg obert amb el club” per assegurar el consens.

Ada Colau (Barcelona en Comú): Tot i que ha admès que el Barça ha de plantejar alguna proposta, ha dit que l'Ajuntament també ha de proposar-ne alguna que trenqui la “incomunicació” del Camp Nou amb la resta del barri i aprofiti “la oportunitat per millorar el model de ciutat”. Així, ha proposat fer equipaments i també alguna zona verda, però tot plegat consensuar-ho amb els veïns.

Alfred Bosch (ERC): Creu que és “il·lògic” que es bloquegi la circulació a la illa entre el Camp Nou i el Miniestadi, i per això proposa que “s'obri el recinte”, no el Camp Nou, entre l'Estadi i el Palau Blaugrana. Les zones verdes haurien de tenir una importància cabdal perquè la zona “s'incorpori a la ciutat amb tota normalitat”.

stats