Política 07/12/2013

ERC lliga el seu suport als pressupostos a un acord sobre la pregunta de la consulta

Oriol Amorós confia en un pacte, però alerta que si els comptes no es plantegessin com "els últims" de la Catalunya autonòmica el seu partit "no hi jugaria"

Ara
1 min
MOMENTS CLAU PER A L'ACORD D'ESTABILITAT DE CIU I ERC  Els actuals moments clau de la legislatura han despertat recels mutus entre CiU i ERC quan està a punt de fer un any del seu acord d'estabilitat. Els republicans, que ja van mostrar la seva indignació davant l'oposició del Govern a frenar el procés d'externalització de la publicitat de TV3, no veuen clares les intencions de CiU al voltant de la pregunta.

BarcelonaEl vicesecretari general de comunicació i estratègia d'ERC, Oriol Amorós, ha lligat aquest dissabte el suport del seu partit als pressupostos de la Generalitat per al 2014 al fet que s'arribi a un acord sobre la pregunta i la data de la consulta sobiranista, com ja va avançar l'ARA. Amorós ha subratllat a Catalunya Ràdio que ERC està "disposada" a assumir el desgast de donar suport a uns pressupostos impopulars, sempre que quedi clar que es plantegen com "els últims" comptes de la Catalunya autonòmica.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amorós ha precisat que les coses van ben encaminades i confia que s'arribi a un acord al voltant de la pregunta –que ERC vol que al·ludeixi directament a la independència–, cosa que permetria l'aprovació definitiva dels comptes en el ple del Parlament previst del 17 al 20 de desembre, amb els vots de CiU i dels republicans.

stats