Política 10/02/2015

ERC reclama a Mas que faci una “denúncia clara” sobre el cas Pujol 

El portaveu adjunt dels republicans al Parlament, Oriol Amorós, es mostra "satisfet" de les explicacions del president de la Generalitat en relació amb el cas de les ITV

Núria Orriols
2 min
Oriol Amorós, a la sala de premsa del Parlament / ACN

BarcelonaEl portaveu adjunt dels republicans al Parlament, Oriol Amorós, ha reclamat aquest dimarts al president de la Generaliat, Artur Mas, una “denúncia clara” del presumpte delicte de frau fiscal que envolta l’expresident Jordi Pujol. Així, ha demanat un distanciament “clar” entre els afers públics i privats i una “condemna” del que assegura que és una “dilució” entre els dos àmbits.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amorós però, s’ha mostrat “satisfet” pel que fa a les explicacions de Mas sobre el cas de les ITV i les deslocalitzacions, que afecta directament l'exsecretari general de CiU, Oriol Pujol. També ha valorat positivament que el cap de l'executiu català hagi donat explicacions al Parlament sobre presumptes casos de corrupció que afecten CDC i la família Pujol. Una actitud que ha diferenciat del president espanyol, Mariano Rajoy, que no ha comparegut pel cas Bárcenas, després de la fi de la instrucció de la primera fase de Gürtel.

Pel que fa a peticions de més explicacions, Amorós ha descartat ara per ara tornar a demanar-ne mentre no hi hagi noves informacions.

Relacions entre CiU i ERC

En referència a les relacions entre CiU i ERC, Amorós ha assegurat que per part d’ERC segueixen en bon estat i ha asseverat que, a diferència d’altres anys, els pactes polítics “no incorporen clàusules de silenci”. “És un pas endavant”, ha dit, ja que els republicans donen suport al govern a canvi d'"avenços polítics".

El republicà també s’ha inclinat per dir que Mas surt “reforçat” de la compareixença en la comissió d’investigació, ja que una vegada hi ha indicis, “sempre se surt més reforçat políticament si es dóna la cara”. “Els que s'amaguen queden debilitats”, ha assegurat.

Amorós també ha reclamat democràcia interna als partits polítics, fent referència a CDC. “Cal trobar l’equilibri entre l’exercici del poder i el seu control”, ha recomenat, i ha marcat distàncies amb l’època dels governs Pujol.

stats