Política 19/02/2013

ERC pregunta al govern central si Método 3 era una "tapadora" de la policia

Alfred Bosch demana pel vincle entre l'agència i el servei secret espanyol

Ara
1 min

BarcelonaEl PP va vetar la presència d'ERC a la comissió de secrets oficials del Congrés, on el director del CNI diu ara que està disposat a comparèixer després que així li ho hagi demanat CiU. Però Alfred Bosch, el portaveu dels republicans a la cambra baixa, no es resigna i ha presentat una bateria de preguntes per escrit en que demana resposta pública del govern (la comissió de secrets oficials és a porta tancada i no en pot transcendir el contingut) sobre les activitats de l'agència de detectius Método 3, a l'epicentre dels dossiers sobre els polítics catalans, i el seu vincle amb la Policia i el CNI, el servei secret espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bosch pregunta si l'agència era, tal i com va explicar al seu dia el líder del sindicat policia SUP, José Manuel Sánchez Fornet, una "tapadera" de la policia per fer tasques d'investigació i seguiment sense control. El diputat també demana saber si els informes lliurats per alguns dels treballadors de l'agència i ara en mans d'Interior es posaran a disposició del jutge i dels polítics afectats.

Altres dues preguntes, d'un total de cinc que el govern central està obligat a contestat en un termini d'uns dos mesos, demanen si consta que policies o expolicies dels cossos i forces de seguretat de l'estat hagin treballat per l'agència i perquè els Mossos han estat apartats de la investigació dels dossiers i les escoltes, tal i com han denunciat els responsables del cos.

stats