Eleccions 25-N
Política 18/10/2012

ERC reclama a la UE que accepti la possibilitat d'una ampliació interna

EH Bildu ironitza amb un possible Pla Marshall de Catalunya i Euskal Herria per a Espanya si es permet la seva independència

Roger Tugas
1 min
Marta Rovira assegura que la llista d'Oriol Junqueras defensarà tant la independència com la socialdemocràcia, perquè "són dues cares de la mateixa moneda".

PerthLa secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha participat aquest dijous en una taula rodona a la conferència anual del SNP juntament amb representants del partit nacionalistes europeus, d'EH Bildu i del Plaid Cymru del País de Gal·les. En la conferència, la dirigent republicana ha reclamat a la Unió Europea que "accepti que hi ha una via jurídica per a l'ampliació interna de la UE" i ha desitjat que, si a Catalunya venç un referèndum d'autodeterminació, reconegui el nou estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, la responsable de relacions internacionals d'EA (en representació d'EH Bildu), Lorena López, no s'ha mostrat tan preocupada per aquesta qüestió, atès que, segons ha afirmat, la "UE es veu com l'enemic" a Euskadi a causa de les últimes polítiques comunitàries en favor de l'austeritat i "no és cap drama estar fora de l'euro". Ha afirmar igualment en clau irònica: "Catalunya i Euskal Herria estaríem disposades a fer un Pla Marshall per a Espanya, perquè no s'enfonsi, però que ens deixin marxar".

stats