NOVA ETAPA A ERC
Política 21/09/2011

ERC no farà cap “pas decidit” amb els pressupostos fins que CiU fixi recorregut amb el concert

Oriol Junqueras demanarà reunir-se amb Artur Mas per abordar pressupostos i els “grans objectius” compartits entre ERC i CiU

Redacció
2 min

BarcelonaEl president electe d'ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat que el partit no farà "cap pas decidit" en la negociació dels pressupostos si aquest acord no forma part d'un marc general de referència "clar, verificable i calendaritzable” també pel que fa al concert econòmic. Junqueras creu que el Govern ha de fixar un full de ruta i, mentre no ho faci, ERC no prendrà partit en cap negociació, informa l'ACN.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de reunir-se amb Òmnium, Junqueras i la secretària general electe d'ERC, Marta Rovira, i del candidat del partit a Madrid, Alfred Bosch, s'han referit als contactes que s'han obert amb CiU -com ha avançat avui l'ARA- per iniciar el desglaç, d'entrada amb els pressupostos del 2012. El nou president republicà ha confirmat que aquest dimarts el president del grup parlamentari d'ERC i el del grup parlamentari de CiU van mantenir una reunió "informal", tot i que no ha volgut comentar-ne el contingut.

Junqueras ha deixat clar, però, que condiciona acords amb CiU a què traci un full de ruta "clar, verificable" i amb un calendari concret. És prioritari, segons Junqueras, saber "en quina direcció avancen" els possibles companys de viatge d'ERC, i el partit "no farà cap pas decidit si no està clar quin és el marc cap al qual s'avança".

Oriol Junqueras, Marta Rovira i Alfred Bosch han visitat Òmnium Cultual com el primer dels contactes que, a partir d'ara, faran amb la societat civil, cultural i econòmica del país. El president electe d'ERC ha assegurat que els objectius d'Òmnium coincideixen amb els d'Esquerra i el cap de llista al Congrés dels Diputats, Alfred Bosch, fins i tot ha indicat que Esquerra està disposada a arribar a la "insubmissió fiscal i lingüística" si és necessari. Aquest és precisament un dels punts principals que Òmnium Cultural va defensar en el seu cinquantè aniversari. La presidenta de l'entitat cultural, Muriel Casals ha defensat la "legitimitat" de les decisions que pren Catalunya en contra, de vegades, de la "legalitat" que s'imposa des de l'Estat.

stats