Política 13/01/2019

Maragall, a Colau: "Si abandona l’ambigüitat que ha mantingut abans i després de l’1-O, ens trobarem"

El candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona respon a l'alcaldessa de la ciutat, que en una entrevista a l'ARA s'obre a pactar amb els republicans

N.v.
2 min
Ernest Maragall: “Un no president no val cap presoner més ”

BarcelonaEl candidat d’Esquerra Republicana a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, només va trigar unes hores en respondre, ahir, a la possible proposta de pacte que l’alcaldessa actual, Ada Colau, li va llançar en una entrevista publicada a l’ARA. Colau va assegurar que la seva voluntat “seria arribar a acords com més estables millor amb les forces progressistes”. I, en aquest sentit, l’alcaldessa va dir que, “si Esquerra s’allunya de la posició que ha tingut els últims anys, de subsumir-se, de subordinar-se a l’antiga CiU, al PDECat”, el seu partit no tindria cap problema en arribar a acords amb ERC: “Si aposten per les seves polítiques d’esquerres ens trobarem sempre”, va dir Colau.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Maragall va ser contundent: “Si Ada Colau abandona l’ambigüitat que ha mantingut abans i després de l’1-O, ens trobarem. Però ara per ara ho veig molt lluny”, va contestar el candidat a les xarxes socials. A la seva piulada, Maragall també va deixar clar que “no és ERC qui ha de canviar la seva posició ferma i clara”, en la línia d’aturar la “repressió” que pateixen els líders independentistes empresonats o a l’exili, sobre un “referèndum vinculant” i pel que fa a l’objectiu clar d’assolir la República Catalana.

Lluny d’acabar, l’intercanvi de retrets entre els líders de les dues formacions va seguir durant la celebració dels Tres Tombs de Sant Andreu. Davant les crítiques per la seva suposada equidistància, Colau va respondre a Maragall que el consistori “mai ha sigut ambigu” en la seva posició sobre l’empresonament dels líders independentistes.

“En l’àmbit de la presó preventiva i en l’eix de la defensa dels drets democràtics, aquest ajuntament mai ha estat ambigu”, va mantenir l’alcaldessa, que va afegir que el seu consistori ha sigut “l’única institució que des del primer dia s’ha personat en totes les causes judicials de l’1-O per denunciar les agressions policials que es van produir”.

Colau també va insistir, tal com va deixar clar a l’entrevista amb l’ARA, que ella mateixa ha visitat els presos diverses vegades i va remarcar que l’Ajuntament que lidera ha denunciat la seva situació “en clau democràtica i de compromís amb els drets humans”. Les declaracions de l’alcaldessa, però, no van servir per estovar Maragall, que va manifestar que ara mateix “la distància [amb Colau] és explícita”, tant pel que fa al projecte de ciutat com al d’“afirmació de país”.

La guanyadora de les primàries del PDECat a Barcelona, Neus Munté, també va respondre a Colau i va subratllar que les declaracions de l’alcaldessa són una “manera de donar mil voltes” a allò que Colau “desitja”. “El que hauria de fer és governar la ciutat; s’acumulen incompliments i grans titulars absolutament buits de contingut”, li va retreure Munté. El candidat del PSC, Jaume Collboni, va dir que no li “sorprèn” que Colau parli “d’acostar-se a l’independentisme” i, en la mateixa línia, la presidenta del grup municipal de Ciutadans, Carina Mejías, va assegurar que “ja fa molt temps” que Colau “està del cantó dels independentistes”.

stats