Publicitat
Publicitat

POLÍTICA

Ernest Maragall critica l'acord perquè el PSC no tingui grup propi al Congrés: "Ros diu 'mínim comú denominador', mínim i tant!"

L'exconseller s'oposa al pacte entre les ànimes catalanista i espanyolista del partit per tancar el debat sobre el grup propi abans del congrés del partit a la tardor

L'exconseller Ernest Maragall, una de les cares més visibles de l'ànima catalanista del PSC, ha carregat contra l'acord a què han arribat l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i el de Sabadell, Manuel Bustos, per tancar el debat del grup propi al Congrés abans del congrés del partit. Ros i Bustos han entregat al primer secretari José Montilla una proposta de resolució que es tractarà al congrés i que obre la porta a que el PSC pugui votar diferent del PSOE al Congrés dels Diputats en casos "excepcionals relatius a temes d'especial interès per a Catalunya i el seu autogovern". A canvi es renuncia al grup parlamentari propi.


En un tuit al seu compte, Maragall ha escrit: “Ros diu 'mínim comú denominador'. De quin numerador? Mínim, sí, i tant!. Comú, en cap cas. Almenys no en relació a qui, com jo, esperava més”.


Ros va qualificar aquest dimarts l'acord de “possibilista”. L'alcalde de Lleida, que podria confirmar en breu que aspira a liderar el partit, troba que suposa un “avenç molt important”, un “pas endavant ferm”, però creu que el grup propi del PSC a la cambra baixa “caurà com la fruita madura”. “Mai he renunciat ni renunciaré” a aquesta possibilitat, ha dit Ros, que ha demanat que el grup socialista al Congrés sigui un grup federal. Ros s'alinea a l'ala catalanista mentre que Bustos representa la part del PSC més lligada al PSOE.

La veu del poble

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT