POLÍTICA
Política 07/09/2011

Ernest Maragall sobre l'escola catalana: "Hem d'actuar amb la màxima responsabilitat, com si fóssim un estat"

L'exconseller d'Educació ha demanat a Mas que vigili "quines amistats té", en referència al PP

Acn
1 min

BarcelonaL'exconseller d'Educació, Ernest Maragall, ha demanat aquest dimecres que s'actuï "amb la màxima responsabilitat, com si fóssim un estat" per impedir acabar amb el model d'escola catalana. En aquest sentit, ha assegurat que "cap tribunal de justícia ordinària està en condicions d'obligar-nos a establir un model educatiu, perquè aquest està establert a les nostres lleis".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Onda Cero, Maragall ha advertit que "cal evitar aquest intent de calar foc al nostre sistema educatiu", i per això ha demanat a l'executiu català que actuï "de manera solvent" des del punt de vista jurídic i institucional. Maragall ha volgut enviar un missatge al Govern i li ha recomanat "que prengui consciència de quines amistats té, amb qui treballa, i amb qui acorda els pressupostos", en referència al PP. "Cal anar amb molt de compte perquè ja sabem què va passar quan el PP va passar d'una majoria relativa a una majoria absoluta", ha dit.

D'altra banda, ha assenyalat que la interlocutòria del TSJC "no és un atac al Govern, sinó que es una qüestió que rebrota ara però està lligada a l'Estatut de Catalunya i a la Llei d'Educació de Catalunya".

Actuar "com un estat"

Maragall també ha demanat que es respongui "amb la màxima responsabilitat, com si fóssim un estat" i "de manera solvent des del punt de vista jurídic i institucional". Segons ell, "estem en condicions d'aconseguir-ho". "L'important és que el Govern respongui amb contundència", ha afirmat.

stats