Política 12/10/2012

Ernest Maragall: "Amb el PSC no m'hi barallaré, faré els possibles per acabar junts"

L'exconseller del PSC diu a RAC1 que vol que Nova Esquerra Catalana es converteixi en "una gran organització política que sigui alternativa a Catalunya"

Ara
2 min
En els últims mesos del govern Montilla, el 2010, Ernest Maragall va donar signes d'incomoditat amb el seu ja expartit, el PSC.

BarcelonaL'exconseller socialista Ernest Maragall vol que Nova Esquerra Catalana es converteixi en "una gran organització política que sigui alternativa a Catalunya". "L'alternativa que avui no tenim", ha dit en una entrevista a RAC1 l'endemà que anunciés que deixa el PSC i que funda una nova organització. No es presentarà a les eleccions del 25-N, però que té la voluntat convertir-se en un nou referent polític, com a part d'un moviment més ampli dins l'esquerra catalana. És un procés que "no farem sols, en cap cas", ha deixat clar Maragall. Per això, l'exconseller té clar que han de tenir "paciència" i "proximitat amb la ciutadania".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A l'acte d'aquest dijous al Centre Cultural Can Fabra de Barcelona, a banda de Maragall, hi van assistir, entre altres, l'exdiputat de CpC Josep Maria Balcells i l'exalcalde de Banyoles Joan Solana. Tot i que no era a la reunió, també treballa amb ells l'expresident de Ciutadans pel Canvi (CpC) Àlvar Roda. "Ahir vam fer un acte col·lectiu de llançar-nos a la piscina", ha dit avui Maragall. El fins ara diputat del PSC ha evitat dir si al moviment s'hi sumaran altres cares visibles del partit de l'anomenat sector catalanista. "No vull especular", ha dit. "Cadascú és absolutament lliure de les seves decisions". La base amb què treballa Nova Esquerra Catalana és el manifest sobiranista dels militants del PSC en què reclamaven que es defensessin posicions sobiranistes. Tanmateix, l'alcalde de Lleida i un dels firmants, Àngel Ros, va assegurar que el text no volia impulsar cap nova formació. Maragall també ha deixat clar que no té la intenció de liderar el projecte a mitjà termini i ha destacat que al moviment s'hi han sumat molts joves que podrien encapçalar el procés.

Ernest Maragall planteja el projecte amb voluntat de sumar, tot i anunciar que en els propers dies es donarà de baixa del PSC. "Una cosa és que em doni de baixa, l'altra, que el PSC no el consideri meu. Amb el PSC no m'hi barallaré, faré el possible per acabar junts", ha assegurat.

stats