CDC s'imposa a Unió i situa Anna Erra com a cap de llista per Vic

Els democristians cedeixen el primer lloc de la candidatura tot i haver apostat durant setmanes per Josep Arimany

Després de  setmanes de pols amb els seus socis d'Unió, Convergència ha acabat aconseguint situar Anna Erra com a cap de llista de la federació nacionalista per Vic. Els democristians, segons fonts de tots dos partits consultades per l'ARA, cedeixen el primer lloc de la candidatura tot i haver apostat durant mesos pel metge Josep Arimany, que també és regidor a l'Ajuntament. Tots dos compareixen aquesta tarda a Vic per explicar l'acord entre partits.

Fins ara el candidat el proposava Unió. L'actual alcalde, Josep Maria Vila d'Abadal, president de l'Associació de Municipis per la Independència, era militant de la formació de Josep Antoni Duran i Lleida, però va deixar el partit amb els seus afins per les seves discrepàncies en el rumb nacional. Convergència va voler aprofitar la debilitat d'Unió per recuperar el cap de cartell a la ciutat. Els democristians argumentaven que, quan un dels dos partits guanya les eleccions, com va passar a les eleccions de 2011, no se li qüestiona el dret a triar de nou cap de llista.

Fa dies que les agrupacions locals dels dos partits van abandonar la seva pugna i van deixar la decisió en mans de les direccions nacionals. Aquest dijous, al Parlament, CDC i UDC han seguit, a través de Josep Rull i Ramon Espadaler, les seves converses per acordar el cap de llista de la federació en una plaça que es considera estratègica.