Política 05/03/2015

CDC s'imposa a Unió i situa Anna Erra com a cap de llista per Vic

Els democristians cedeixen el primer lloc de la candidatura tot i haver apostat durant setmanes per Josep Arimany

Ara
1 min
Josep Arimany (Unió), el primer per l’esquerra, i Anna Erra (CDC), al ple de Vic.

BarcelonaDesprés de setmanes de pols amb els seus socis d'Unió, Convergència ha acabat aconseguint situar Anna Erra com a cap de llista de la federació nacionalista per Vic. Els democristians, segons fonts de tots dos partits consultades per l'ARA, cedeixen el primer lloc de la candidatura tot i haver apostat durant mesos pel metge Josep Arimany, que també és regidor a l'Ajuntament. Tots dos compareixen aquesta tarda a Vic per explicar l'acord entre partits.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fins ara el candidat el proposava Unió. L'actual alcalde, Josep Maria Vila d'Abadal, president de l'Associació de Municipis per la Independència, era militant de la formació de Josep Antoni Duran i Lleida, però va deixar el partit amb els seus afins per les seves discrepàncies en el rumb nacional. Convergència va voler aprofitar la debilitat d'Unió per recuperar el cap de cartell a la ciutat. Els democristians argumentaven que, quan un dels dos partits guanya les eleccions, com va passar a les eleccions de 2011, no se li qüestiona el dret a triar de nou cap de llista.

Fa dies que les agrupacions locals dels dos partits van abandonar la seva pugna i van deixar la decisió en mans de les direccions nacionals. Aquest dijous, al Parlament, CDC i UDC han seguit, a través de Josep Rull i Ramon Espadaler, les seves converses per acordar el cap de llista de la federació en una plaça que es considera estratègica.

stats