Política 04/06/2015

Espadaler, després de reunir-se amb Mas: "Cal voluntat de totes les parts per fer possible l'encaix"

El secretari general d'Unió defensa que el full de ruta que proposa el seu partit pretén "fer aportacions en positiu" al procés i adverteix a la militància que votar-hi en contra "n'exclouria una part important del catalanisme"

Roger Mateos
1 min

BarcelonaMatí de reunions al Parlament relacionades amb la consulta interna que celebrarà el 14 de juny Unió per ratificar les sis condicions plantejades per la direcció per seguir fent costat al procés sobiranista. Artur Mas i Ramon Espadaler han aprofitat els intervals entre votacions de les mocions que es debatien en el ple per trobar-se i parlar a fons sobre els escenaris que s'obren. En acabar la reunió, Espadaler ha explicat als mitjans de comunicació que la trobada s'emmarca en la "normalitat" de les relacions entre CDC i Unió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El secretari general d'Unió ha traslladat a Mas que la voluntat de la proposta democristiana és "sumar voluntats" al procés. Per això considera que si el no'fos majoritari en la consulta del 14-J, "una part important del catalanisme quedaria exclòs" del procés. Tot un avís al sector més sobiranista d'Unió, que s'inclina precisament per defensar el 'no', tot i que el seu posicionament l'acabaran de definir aquest dijous en un dinar al Parlament.

És possible encara que CDC i Unió trobin la manera d'encaixar els seus fulls de ruta? "Hi ha d'haver voluntat de totes les parts perquè l'encaix sigui possible", ha advertit Espadaler, que ha subratllat que el seu partit no pot assumir "imposicions" ni abraçar sense més ni més el full de ruta independentista preacordat entre CDC i ERC. Mas, però, té intenció d'incloure l'aposta per la independència en el seu programa per a les eleccions del 27 de setembre i considera innegociable aquest punt per poder considerar els comicis com un plebiscit sobre si Catalunya ha de ser independent.

stats