Política 03/08/2015

Espadaler rebutja que el 27-S sigui plebiscitari

El cap de llista d'Unió assegura que les eleccions són les "més transcendents" i que la seva candidatura és "diferent i distant de les que representen l'independentisme i l'immobilisme"

Europa Press
2 min
El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl candidat d'Unió a la presidència de la Generalitat, Ramon Espadaler, ha rebutjat aquest dilluns el caràcter plebiscitari de les eleccions catalanes previstes per al 27 de setembre, però ha sostingut que són els comicis "més transcendents des de la recuperació de les institucions". "Unió està preparada per concórrer a les eleccions el 27-S sota la bandera del seny", ha destacat en roda de premsa poc abans que el president de la Generalitat, Artur Mas, firmés el decret de convocatòria de les eleccions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Espadaler ha dit que li "sorprèn" i li crida l'atenció que el decret no s'hagi signat al matí i es faci a la nit, cosa que ha descartat valorar recordant que és competència del president de la Generalitat i ha afegit que respecta la seva decisió. S'ha mostrat convençut que el decret de convocatòria no serà impugnable des de la perspectiva jurídica i legislativa, com ja ha avisat també Mas. Ha assegurat que la candidatura d'Unió és "diferent i distant de les que representen l'independentisme i l'immobilisme", ja que treballa des de la centralitat i el catalanisme.

"Ens erigim davant els independentistes i els immobilistes, i ho fem amb el diàleg com la nostra eina política", ha assenyalat, i ha apostat per un catalanisme moderat que defensi els interessos de Catalunya davant un govern central que sovint la menysprea i que ha estat incapaç de respondre a les seves necessitats i l'ha portat a un carrer sense sortida, ha dit. Ha ressaltat que el seu programa electoral abordarà tant les relacions entre Catalunya i Espanya com la situació econòmica i els valors que identifiquen Unió com a partit humanista, i ha assenyalat que dimecres de la setmana que ve aprovarà les candidatures.

Espadaler ha insistit que el partit representa un catalanisme que toca de peus a terra i que vol canviar la situació a través del diàleg, i ha remarcat: "Els extrems no resoldran el problema, ho farà la centralitat, i aquí és on hi ha Unió".

stats