Política 07/12/2018

El govern espanyol demana al PP i Cs un cordó sanitari per no convertir Andalusia en el "bressol de la ultradreta"

Celaá admet que la reunió entre Sánchez i Torra el 21 de desembre no està tancada

Laia Forès
1 min
La ministra d'Educació, Isabel Celaá, aquest divendres passat al consell de ministres

MadridEl govern espanyol insisteix en la seva crida a no pactar amb Vox a Andalusia. La ministra portaveu, Isabel Celaá, ha demanat aquest divendres al PP i a Ciutadans que facin un cordó sanitari, com han fets altres països europeus, per evitar que l'extrema dreta formi part del govern d'Andalusia. Celaá ha assegurat que la presidenta en funcions, Susana Díaz, intenta formar govern perquè els socialistes tenen la "responsablitat" d'evitar que Andalusia "es converteixi en el bressol de la ultardreta".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Celaá ha demanat un cordó sanitari "per no blanquejar la ultradreta" i ha recordat que en països com França i Alemanya els partits polítics no pacten amb l'extrema dreta. "A ningú se li escapa que la irrupció de Vox ha sigut una sorpresa. Però la sorpresa seria encara més gran si el PP i Cs busquen el seu suport per governar", ha advertit a la roda de premsa posterior al consell de ministres.

Reunió Sánchez-Torra

Respecte a la possible reunió del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb el president de la Generalitat, Quim Torra, Celaá ha admès que no hi ha res tancat. La Moncloa, però, confia que la reunió es produeixi. "El que és habitual en aquests casos és que el president es reuneixi amb el president de la comunitat autònoma que visita. Els amfitrions ho acostumen a apreciar", ha subratllat.

La ministra portaveu també s'ha referit a les càrregues policials aquest dijous a Terrassa i a Girona contra manifestants antifeixistes. Celaá ha evitat criticar l'actuació dels Mossos d'Esquadra i ha assegurat que no correspon al govern espanyol "jutjar" si les càrregues van ser "excessives".

stats