Política 14/09/2017

El govern espanyol avisa el responsable de la Tarraco Arena que acollir l'acte d'inici de campanya pot ser un delicte

Millo li trasllada que la cessió de l'espai pot tenir conseqüències penals per la suspensió del TC

Ara
2 min
El govern espanyol adverteix el responsable del Tàrraco Arena per acollir l'acte d'inici de campanya de l'1-O

BarcelonaEl govern espanyol ha advertit al responsable de la Tarraco Arena, la plaça de toros de Tarragona on se celebra avui a les 20.00 h l'acte d'inici de la campanya electoral del referèndum de l'1 d'octubre, que pot ser constitutiu de delicte permetre la realització del míting i que, per tant, el fet pot comportar conseqüències penals, segons ha avançat 'El País' i ha confirmat l'ARA. L'edifici és propietat de la Diputació de Tarragona, però la seva activitat la gestiona l'empresa privada Agència de Publicitat Internacional Catalana. A l'acte està previst que hi intervinguin el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el vicepresident Oriol Junqueras i altres representants de partits i entitats independentistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La Delegació del govern espanyol, que dirigeix Enric Millo, està traslladant als responsables dels teatres i locals on està previst realitzar els actes electorals la interlocutòria del Tribunal Constitucional que va suspendre la llei del referèndum aprovada pel Parlament perquè siguin conscients que no està emparat en la legalitat. Sobre l'acte d'aquest vespre, Millo ha assegurat que no descarta cap actuació perquè "totes les iniciatives destinades a cometre un delicte" han de tenir "una resposta proporcional". No obstant això, fonts de la Delegació asseguren que no es prohibirà l'acte i que les actuacions seran a posteriori.

El subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Jordi Sierra, ja va advertir dimecres la Diputació de Tarragona, propietària de l'espai, de les conseqüències que podria comportar la celebració de l'acte. Al seu torn, el subdelegat a Barcelona va fer el mateix amb l'Ajuntament de Badalona perquè divendres hi ha convocat un altre acte de campanya al Teatre Principal. L'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha denunciat avui que Millo havia amenaçat un funcionari de la institució perquè no cedeixin col·legis electorals.

El president de l'ANC, Jordi Sànchez, que també intervindrà a l'acte d'avui al vespre, ha fet una piulada on insta la ciutadania a respondre davant l'intent de prohibició per part de l'Estat: "Anem-hi tots a viure com és un míting clandestí! Com es feia durant el franquisme".

stats