Política 14/09/2018

El govern espanyol assegura que impulsarà una altra moció conjunta amb el PDECat per al diàleg a Catalunya

Celaá diu que l'autogovern és l'única via per entendre's i que les mobilitzacions no són útils

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
La ministra portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres. EFE

MadridLa portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ha defensat aquest divendres la moció acordada aquesta setmana amb el PDECat per al diàleg a Catalunya i que el partit independentista va acabar retirant. Durant la roda de premsa posterior al consell de ministres, s'ha mostrat convençuda que tornaran a "impulsar" la moció i que aquest cop comptarà amb el suport de les "forces catalanes" al Congrés –En Comú Podem, ERC, el PDECat i els diputats del PSC– perquè només és possible trobar-se en "aquest territori comú, el de l'autogovern". "És la cosa més desitjable i amb tota seguretat serà possible", ha puntualitzat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Celaá ha assegurat que "ni les mobilitzacions ni altres eines que es puguin mirar d'incorporar" seran útils perquè "la llei i el diàleg" són les úniques solucions. "Aquesta moció és perfectament útil i la continuarem buscant", ha conclòs en l'única pregunta en què s'ha referit a Catalunya.

Segons el govern espanyol, la moció és una eina "perfectament útil" perquè, a diferència d'altres mecanismes, es dirigeix a tota la societat catalana, "nacionalistes i no nacionalistes".

stats