Política 25/10/2019

El govern espanyol avisa per carta a Canadell que la Cambra ha de garantir la "imparcialitat i la transparència"

Respon a les crítiques del president independentista, que ha titllat Pedro Sánchez d'"irresponsable" per no parlar amb Quim Torra

Acn
1 min
El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell.

BarcelonaEl govern espanyol, a través del ministeri d'Indústria, ha avisat per carta a Joan Canadell, president de la Cambra de Comerç de Barcelona, que aquest organisme ha de garantir "la imparcialitat i la transparència", segons ha avançat Crónica Global i ha confirmat l'ACN. Indústria recorda al president, d'ideologia obertament independentista, que la Cambra representa empreses "plurals en la seva configuració" i que no pot utilitzar-la amb finalitats polítiques.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Canadell va considerar "irresponsable" el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, per no voler agafar el telèfon al president de la Generalitat, Quim Torra, i dialogar sobre una via de resolució del conflicte entre Catalunya i Espanya.

En resposta a la carta, Canadell ha descrit com a "curiós" que el govern espanyol li escrigui una carta per exigir que garanteixi "la imparcialitat i la transparència" i no faci el mateix amb el president de la Cambra de Comerç d'Espanya, José Luis Bonet, que va assegurar que Espanya és un "país exemplar" i va defensar la sentència.

"És curiós que el ministeri m'acusi d'imparcialitat perquè acuso a Sánchez de no voler dialogar per solucionar el conflicte català que afecta empreses, i en canvi no ho faci amb el president Bonet quan tanca files amb el govern" espanyol, ha afirmat Canadell en una piulada a Twitter.

El president de la Cambra també ha criticat la sentència del Tribunal Suprem contra els líders independentistes i ha reclamat que se'ls absolgui. A la carta també se li retreu aquest punt, i se subratlla que des de la Cambra "no procedeix ni la defensa ni la promoció de declaracions que posin en entredit l'aplicació de les lleis".

stats