Política 24/01/2012

El govern espanyol canviarà la llei perquè siguin els jutges els qui escullin el CGPJ

Els membres del Consell General del Poder Judicial passaran a ser escollits de manera directa per jutges i magistrats i no pel Congrés

Efe
1 min

MadridEl Govern promourà una reforma legislativa perquè els jutges i magistrats triïn directament els seus dotze vocals en el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), en lloc de fer-ho com fins ara les Corts, de manera que es tornarà al sistema de designació previ a 1985.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'anunci l'ha fet la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, en la seva intervenció davant la Comissió Constitucional del Congrés, que ha obert les compareixences parlamentàries que tots els membres de l'executiu faran a la cambra baixa en les pròximes dues setmanes.

La número dos del Govern també ha assenyalat la intenció de l'Executiu de consensuar una reforma, que hauria d'afectar la Carta Magna, per canviar el nomenament dels membres del Tribunal Constitucional, perquè no estiguin vinculats a les majories parlamentàries.

A més ha explicat que la sanció penal adequada als gestors públics que gastin per sobre dels recursos de què disposen, i que vol promoure l'Executiu, seria la inhabilitació.

Soraya Sáenz de Santamaría ha esperat als últims minuts de la seva intervenció per explicar la intenció de l'Executiu de reformar el sistema de nomenaments del CGPJ, que ja constava al programa electoral del PP i s'ha endut per això el fort retret del portaveu del PSOE, Ramón Jáuregui.

stats