Política 29/06/2018

El govern espanyol nega que es destinessin "mitjans tècnics o humans espanyols" en la detenció de Puigdemont a Alemanya

El dia de l'arrest, la policia espanyola va assegurar que havia sigut fruit d'una operació coordinada amb el CNI

Acn
1 min
El presidente de la Generalitat Carles Puigdemont después de salir de la cárcel de Neumünster

BarcelonaEl govern espanyol ha negat que es destinessin "mitjans tècnics o humans espanyols" en la detenció de Carles Puigdemont a Alemanya el 25 de març passat. És el que ha respost per escrit a una pregunta formulada pel senador d'EH-Bildu, Joan Iñarritu, que qüestionava la participació de les autoritats espanyoles en l'arrest del president destituït. El dia de la detenció, la policia espanyola va fer un tuit al seu compte de Twitter oficial en què afirmava que se l'havia detingut gràcies a una operació coordinada pels agents d'informació del cos i amb el CNI. Ara a la resposta el govern espanyol nega qualsevol participació i afirma que l'única col·laboració ha sigut per via judicial entre les autoritats espanyoles i alemanyes per tramitar i fer efectiva la llei europea de detenció i entrega. Sobre la detenció, l'executiu espanyol diu que les autoritats alemanyes són "sobiranes" per actuar en el seu territori i fer les actuacions que considerin pertinents

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iñarritu qüestionava el govern espanyol perquè, segons la legislació alemanya, no poden espiar en territori alemany sense haver-ho comunicat abans. També recorda que hi va haver publicacions periodístiques que apuntaven que el cotxe de Puigdemont portava una balisa des de Finlàndia per poder fer el seguiment del cotxe i poder-lo detenir.

En un tuit, Iñarritu ha compartit aquesta informació i l'ha posat en dubte comparant-la amb un tuit que la Policia Nacional va fer al seu compte de Twitter, en què atribuïa la detenció a "una operació coordinada" amb el CNI. "En què quedem?", s'ha preguntat el senador.

stats