Política 16/04/2012

El govern espanyol es reuneix d'urgència per estudiar la resposta a la nacionalització d'YPF

Rajoy i els ministres d'Indústria i Exteriors estan reunits a la Moncloa

Efe
1 min

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, està reunit al complex de la Moncloa amb els ministres d'Indústria, José Manuel Soria, i Exteriors, José Manuel García-Margallo, per estudiar les mesures que prendrà l'executiu després de l'anunci de l'Argentina d'expropiar el 51% d'YPF.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons han informat fonts de l'executiu, Rajoy i els dos ministres s'han reunit després de conèixer que el govern argentí ha declarat d'utilitat pública l'esmentada petroliera, controlada per Repsol, i ha expropiat el 51 per cent de la companyia.

Hores abans de conèixer la decisió de la presidenta argentina, Cristina Fernández, sobre YPF, Mariano Rajoy ha garantit que "allà on hi hagi una empresa espanyola hi haurà el govern defensant com a propis els seus interessos".

Cristina Fernández ha justificat la intervenció d'YPF per la necessitat de "recuperar la sobirania" sobre els hidrocarburs i posar fi a "una política de buidament" de la petroliera, que si prosseguís convertiria l'Argentina, ha dit, "en un país inviable, no per falta de recursos, sinó per polítiques empresarials".

Fonts del govern espanyol han insistit aquesta tarda que es buscarà donar una resposta adequada als interessos d'Espanya en aquest assumpte, i s'han remès a les paraules del president durant un acte organitzat per l'Institut d'Empresa Familiar.

"Allà on hi hagi una empresa espanyola hi haurà el govern defensant com a propis els seus interessos", ha subratllat Rajoy. Després de conèixer la notícia, el secretari d'estat de Cooperació Internacional i per Iberoamèrica, Jesús Gracia, ha apuntat al Congrés que l'expropiació suposa "una decisió molt personal del govern argentí".

stats