Política 04/05/2012

El govern espanyol estudia noves liberalitzacions i reformar la política ambiental

La vicepresidenta, Sáenz de Santamaría, assegura que l'executiu vol una gestió més austera i eficient dels serveis, avançar en la seva modernització i aconseguir que siguin "molt més econòmics per als ciutadans"

Efe
2 min
Soraya Sáenz de Santamaría a la roda de premsa d'ahir.

MadridEl consell de ministres estudiarà aquest divendres la liberalització de determinats serveis en l'àrea de les infraestructures i el transport i aprovarà un paquet de mesures urgents per a reformes en política mediambiental en matèries com l'aigua o la gestió de residus.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, va anunciar dilluns passat la decisió de liberalitzar serveis. Sense oferir més detalls, va explicar que l'objectiu del govern és aconseguir una gestió més austera i eficient, avançar en la modernització i aconseguir que siguin "molt més econòmics per als ciutadans".

"Mesures urgents" en medi ambient

Al marge d'aquest projecte, fonts de l'executiu han avançat que el consell donarà llum verda a "mesures urgents" en matèria de medi ambient, un seguit d'actuacions que afectaran la política d'aigües, la gestió de residus i la protecció d'espais naturals.

Segons va explicar el mes passat el ministre d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, l'executiu de Rajoy vol reformar mitjançant un reial decret quatre de les lleis més rellevants en matèria de medi ambient.

L'objectiu en matèria d'aigua, ha apuntat, és "reforçar les competències de l'estat en aquesta matèria" i millorar la coordinació entre les confederacions hidrogràfiques.

Arias Cañete va apostar també, per exemple, per revisar el Pla Especial de l'Alt Guadiana amb noves fórmules per a la cessió de drets d'aigua entre particulars per tal de reduir les extraccions del gran aqüífer de l'Alt Guadiana, on es troben el Parc Nacional de les Tablas de Daimiel o l'aiguamoll de Los Ojos del Guadiana.

Al costat d'aquestes qüestions, el Consell aprovarà el pla de publicitat institucional 2012, amb un pressupost més reduït en aplicació dels criteris d'austeritat.

stats