Política 29/09/2017

El govern espanyol recomana als cònsols que els estrangers no es barregin amb manifestants

El subdelegat a Barcelona, davant de més de 60 cònsols, exculpa els govern de Rajoy dels aldarulls que es puguin produir i en responsabilitza la Generalitat

Albert Solé
2 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, davant els cònsols a la recepció anual de l'1 de febrer de 2017

BarcelonaLa delegació del govern espanyol a Catalunya s'ha reunit aquest matí, tal com va avançar ahir l'ARA, amb més de 60 cònsols a Barcelona -dels 97 que hi ha- i els ha comunicat que no pot comprometre's a vigilar per la seguretat dels ciutadans estrangers si aquests participen en manifestacions durant aquest cap de setmana.

Segons ha pogut saber l'ARA, els cònsols dels EUA, Japó, Xina, Itàlia, França, Alemanya i Gàmbia han preguntat al subdelegat de Barcelona, Emilio Ablanedo, per si els seus conciutadans poden estar segurs, i els ha respost que no. Els ha dit que els comuniquin que no s'involucrin amb concentracions i incidents relacionats amb el referèndum perquè poden tenir problemes i que s'hi mantinguin al marge. El subdelegat ha dit que, tot i que la intenció del govern espanyol és que no hi hagi cap aldarull, els ha dit que ells no poden assegurar què farà la gent que participi a les manifestacions, i que per tant la recomanació és que els estrangers no es barregin amb la gent.

Emilio Ablanedo ha fet també un discurs per explicar als cònsols com s'ha arribat al punt en què estem a Catalunya, i segons han explicat a l'ARA alguns dels assistents, ha sigut el discurs habitual del PP aquests dies. El subdelegat ha explicat que el govern espanyol ha fet tot el possible per no arribar a aquest extrema, que han fet tot el que havien de fer per defensar la llei i la Constitució, però que ha sigut culpa del govern català, que ha fet tot el contrari: no complir les lleis ni la Constitució. Ablanedo també els ha recordat que els independentistes han enviat menors d'edat a les manifestacions.

La reunió ha durat una hora i poc perquè els consols tenien un dinar amb l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, -agendat des de feia setmanes- que els volia presentar un projecte urbanístic de la Gran Via. La delegació del govern espanyol tot just els va convocar amb urgència el dijous al matí.

stats