Política 03/05/2018

El govern espanyol recorrerà la llei de la presidència si s'acaba debatent al Parlament

La Moncloa diu que els serveis jurídics de l'Estat ja tenen preparat el recurs

Dani Sánchez Ugart
1 min
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, en roda de premsa ala Moncloa

MadridEls serveis jurídics de l'Estat ja tenen preparat el recurs contra la llei de la presidència per presentar-lo "en el moment que es debati, si es fa", segons han informat aquest dijous fonts de la Moncloa. El govern espanyol estarà pendent del debat al Parlament per presentar el recurs demà mateix, quan hi ha reunió del consell de ministres a Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els partits independentistes han decidit aquest mateix dijous al matí que la reforma de la llei de la presidència, que fa possible la investidura a distància, tiri endavant el tràmit parlamentari, en rebutjar la petició de Ciutadans que demanava retirar la iniciativa de l'ordre del dia després que el Consell de Garanties Estatutàries considerés la reforma inconstitucional.

Les fonts del govern espanyol també han recordat que el Tribunal Constitucional ja va advertir als responsables de la cambra l'obligació de respectar les seves resolucions, tot i que no han precisat si consideren, com Cs, que la tramitació de la llei incompliria la resolució del TC de la setmana passada en la qual instava els responsables de la cambra catalana a no prendre cap decisió destinada a contravenir la suspensió del ple d'investidura de Carles Puigdemont.

Els partits independentistes consideren que tirar endavant el debat de la llei no atempta contra aquesta decisió del TC, que no s'ha referit encara en cap moment a la llei de la presidència, tot i que podria deixar-la en suspens si accepta el recurs del govern espanyol. Els informes del Consell de Garanties Estatutàries, per la seva banda, no són vinculants per al Parlament.

stats