Política 19/08/2011

El govern espanyol "respecta" les paraules del Papa, però destaca que "no marquen l'acció de govern"

Sobre la reunió del president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, amb el Papa, Blanco preveu que serà "respectuosa i cordial" i que servirà per "consolidar les bones relacions". Pel que fa a l'actuació policial durant les manifestacions contra la visita papal, afirma que la policia continuarà actuant "amb determinació i prudència"

Miquel Codolar
2 min

MadridEl portaveu del govern espanyol, José Blanco, ha exposat que les declaracions del Papa en contra de l'avortament i l'eutanàsia "mostren les seves creences, i nosaltres les respectem, però el respecte a l'Església i a totes les religions no és motiu ni ha impedit que el govern prengués les seves decisions, legislés; ho hem fet durant tot aquest temps amb matèries com la llei de l'avortament, el matrimoni homosexual i la mort digna que s'està tramitant al Congrés". Blanco ha assegurat que el "respecte" per les paraules de Benet XVI "no marquen l'acció del govern".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La reunió entre Zapatero i el Papa servirà per "consolidar les bones relacions" entre l'Església i el Vaticà

En relació amb la visita papal, també ha exposat que s'està desenvolupant segons les previsions i que els beneficis econòmics que comportarà "no són qüestió de fe; són un fet". Pel que fa a la reunió del president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero i el Papa, Blanco preveu una trobada "respectuosa i cordial" que servirà per "consolidar les bones relacions".

Blanco diu que la policia continuarà treballant amb "prudència i determinació" durant les manifestacions antipapa

Sobre l'actuació policial durant les manifestacions contra la visita del Papa que van tenir lloc dimecres i dijous i que es preveuen per aquesta tarda, Blanco ha manifestat que "tots sabem que la democràcia funciona amb regles, i la funció de la policia és que les regles es compleixin amb determinació i prudència, i aquesta és la via de conducta del ministeri de l'Interior". Blanco diu que s'ha de respectar la voluntat dels que vénen a veure al Papa i dels que hi estan en contra, i que la manifestació va acabar amb incidents per culpa d'una minoria, tant dimecres com dijous. Ha dit que "el respecte també és complir amb la llei, i l'obligació de la policia és que la llei es compleixi".

stats