Política 11/01/2012

El govern espanyol vol retirar fons a les autonomies que no compleixin amb el dèficit

Montoro vol incloure aquestes sancions en la llei d'estabilitat pressupostària

Efe
1 min

MadridEl govern espanyol vol que la llei d'estabilitat pressupostària, que desenvoluparà la reforma de la Constitució aprovada l'estiu passat, reculli sancions a aquelles comunitats autònomes que incompleixin el sostre de dèficit i despesa. L'executiu amenaça amb retirar determinats fons, que no ha concretat, a les comunitats autònomes que no facin els deures.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha revelat avui en una conversa informal amb periodistes el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, que aquesta tarda es reuneix amb els consellers econòmics de les comunitats autònomes governades pel PP.

Es preveu que aquest projecte legislatiu arribi en les pròximes setmanes a la cambra baixa, ja que en una entrevista ahir amb Efe, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va assegurar que la llei d'estabilitat pressupostària serà la primera que enviarà el seu executiu a les Corts, en el termini d'un mes.

En aprovar l'anomenada reforma exprés de la carta magna, que va fixar una disciplina pressupostària de les administracions públiques, el PP i el PSOE ja es van comprometre a desenvolupar-la en una futura llei orgànica abans de juny.

La idea de l'acord era fixar per llei en un 0,4 per cent el dèficit estructural global màxim del conjunt de les administracions públiques per a l'any 2020.

Montoro donarà més detalls aquesta tarda als consellers econòmics del PP, amb qui prepararà la reunió de la setmana del Consell de Política Fiscal i Financera.

En principi, la seva proposta és que totes les administracions es comprometin a complir els objectius de dèficit, i per això cal estudiar la fórmula per sancionar aquelles comunitats que no respectin el que s'estableixi penalitzant-les amb la retirada de determinats fons.

stats