Publicitat
Publicitat

El govern espanyol estudia recórrer la sentència del tribunal d'Estrasburg contrària a la 'doctrina parot'

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha anunciat que l'executiu espanyol no deixerà en llibertat l'etarra Inés del Río, tal i com demana la sentència

L'Advocacia General de l'Estat està estudiant la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg, que considera que l'aplicació de la 'doctrina Parot' a l'etarra Inés del Río va ser irregular i demana la seva excarceració, per decidir si interposa un recurs contra la resolució. Així ho han comunicat fonts del ministeri de Justícia.

En la sentència, el Tribunal Europeu de Drets Humans es mostra contrari a la 'doctrina Parot' en considerar que mantenir a la presó l'etarra Inés del Río després d'haver-li revisat la durada de la pena és "irregular", motiu pel qual demana seva excarceració i una indemnització de 30.000 euros.

L'anomenada "doctrina Parot" obliga a descomptar els beneficis penitenciaris del total de les penes i no del màxim de compliment efectiu.

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha anunciat que l'executiu espanyol no deixarà en llibertat l'etarra Inés del Río, tal i com demana la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH), en considerar que se li va aplicar la 'doctrina Parot' de forma "irregular".

RE

Més continguts de