Política 06/01/2019

L’exèrcit vol “sintonia” amb els Mossos

Cunillera, Barrientos (TSJC) i el cap de la policia catalana, Miquel Esquius, assisteixen a la Pasqua Militar

Ara
2 min
L'exèrcit espanyol desitja sintonia amb els Mossos per la "defensa de la llei, la seguretat i l'ordre" a Catalunya

BarcelonaL'inspector general de l'exèrcit espanyol, Fernando Aznar, ha dit aquest diumenge que el cos de Mossos d'Esquadra ha estat històricament vinculat a l'exèrcit i ha desitjat que la policia catalana "pugui seguir exercint eficaçment les seves funcions públiques, amb normalitat, sense pressions i en perfecta sintonia amb les forces de seguretat de l'Estat, vetllant per la defensa de la llei, la seguretat i l'ordre públic a Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el seu discurs per la Pasqua Militar a Barcelona, recollit per Europa Press, el tinent general ha posat èmfasi en el vincle entre la policia catalana i les estatals i ha expressat el "reconeixement i sincer afecte" de l'exèrcit pel cos dels Mossos.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha contestat al discurs i també al de l'acte a Madrid, on ha intervingut el rei Felip VI, a través de Twitter: "Per això volem fer efectiva la república catalana, perquè mai un exèrcit sigui el garant de l'ordre constitucional català, sinó la democràcia i la voluntat lliure dels seus ciutadans".

Fernando Aznar Ladrón de Guevara ha presidit la celebració al Palau de Capitania, on a les 11 hores ha passat revista a una companyia d'honors i tot seguit ha imposat les condecoracions militars al Saló del Tron.

Cunillera, Barrientos i el cap dels Mossos assisteixen a l'acte

A l'acte hi han assistit autoritats civils, judicials, policials i militars; entre elles, la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera; el president del TSJC, Jesús María Barrientos, i el comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Miquel Esquius. No hi ha assistit cap conseller de la Generalitat.

"Tanquem el 2018 commemorant el 40è aniversari de la Constitució, i afrontem el 2019 amb nous i renovats ànims, encoratjats per les idees transmeses pel cap de l'Estat", ha dit el tinent general en referència al discurs de Felip VI pel Dia de la Constitució.

"Recordem i reconeixem els valors que van unir els espanyols en un període inoblidable de la nostra història, i reivindiquem la seva plena vigència en els nostres dies", ha afegit.

Promet dones en alts càrrecs de l'exèrcit si es "reuneixen les condicions de temps de servei, mèrit i capacitat"

Durant el balanç de l'any, l'inspector general ha destacat que el 2018 es van complir 30 anys des de la incorporació de la dona a les forces armades, i que ara representen un 12,5% dels efectius.

Ha dit que hi ha dones en totes les unitats de l'exèrcit, que participen en 19 operacions de "valor reconegut" i que algunes estan al comandament de batallons. "En un futur hi haurà dones en els més alts càrrecs, com a oficials generals, si es reuneixen les condicions de temps de servei, mèrit i capacitat", ha augurat.

stats