Política 22/01/2018

El govern espanyol trasllada a la fiscalia la informació policial sobre Puigdemont

Fonts de l'executiu asseguren que la decisió de sol·licitar l'euroordre correspon al jutge

Efe
1 min
Carles Puigdemont, arribant al Club de premsa de Brussel·les

BarcelonaEl govern espanyol ha posat a disposició de la fiscalia tota la informació que tenen les forces de seguretat de l'Estat sobre la situació del president de la Generalitat cessat pel 155, Carles Puigdemont, tot i que ha incidit en el fet que la decisió de sol·licitar l'euroordre per detenir-lo correspon a la justícia. Fonts de l'executiu han assegurat també que el govern de Mariano Rajoy està disposat a col·laborar en tot moment amb les necessitats de la justícia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Puigdemont ja ha arribat a Dinamarca, on té previst participar en un debat organitzat per la Universitat de Copenhaguen, malgrat l'amenaça de la fiscalia espanyola, que sol·licitarà "immediatament" que s'activi l'ordre internacional de detenció contra Puigdemont en el cas que abandonés Bèlgica i es desplacés a Dinamarca.

De fet, el ministre d'Exteriors, Alfonso Dastis, ja ha recordat aquest dilluns que la decisió de reactivar una ordre internacional de detenció contra Carles Puigdemont és competència "dels jutges" i ha recordat que "el senyor Puigdemont està subjecte a un procediment judicial a Espanya; fora d'aquest país, de moment, els seus moviments són lliures dins de la Unió Europea", ha afirmat Dastis en arribar al Consell de Ministres d'Afers Estrangers, que se celebra a Brussel·les.

El ministre ha dit que no vol pronunciar-se sobre la qüestió atès que "és una qüestió que està sotmesa a tramitació judicial en aquests moments i el govern no té gaire a dir-hi".

Sobre si hi haurà algun representant de l'ambaixada espanyola a Dinamarca, convidada per aquesta universitat, Dastis ha dit que no en té "els detalls, però quan t'hi conviden, hi assisteixes".

stats