Política 14/03/2017

Un grup de joves cremen la bandera espanyola i ruixen amb un extintor la parada de Societat Civil Catalana a la UAB

L'entitat unionista anuncia que denunciarà els fets a la fiscalia perquè ho considera una "persecució ideològica"

Ara
2 min
La parada de Societat Civil Catalana a la UAB

BarcelonaUn grup de joves han cremat la bandera espanyola i han ruixat amb un extintor la parada que Societat Civil Catalana (SCC) ha instal·lat aquest dimarts a la Universitat Autònoma de Barcelona per difondre la manifestació que preparen per a aquest diumenge contra el procés sobiranista. L'entitat unionista denunciarà els fets a la fiscalia de delictes d'odi i contra la discriminació. Ho consideren una "persecució ideològica", segons ha explicat a l'ARA la membre de la junta directiva de Societat Civil Catalana Isabel Fernández.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un grup de joves han agafat una bandera espanyola de la parada que tenia l'entitat a la plaça Cívica de la UAB i l'han cremat. Els joves han cridat expressions com 'Fora feixistes de la universitat', a més d'insults, segons han explicat fonts de l'entitat unionista. Els joves s'han saltat el cordó de seguretat que hi havia al voltant de la parada i han ruixat amb un extintor les persones que hi havia dins la carpa. "Aquests fets demostren que hi ha una desprotecció i que els serveis de seguretat no poden garantir la protecció a la universitat", ha alertat Fernández.

Fonts de la UAB han explicat a l'ARA que van recomanar a l'entitat que no instal·lés la parada a la plaça Cívica de la universitat perquè no hi havia "cap acte universitari programat". Fernández ho corrobora però assegura que no els van prohibir que hi anessin i ha criticat que el rectorat de la UAB no hagi pres mesures quan se l'ha informat dels fets. De fet, els Mossos no hi han intervingut perquè la rectora no els ho ha ordenat. De totes maneres, fonts de la policia catalana han explicat a l'ARA que si l'incident hagués estat "rellevant" haurien actuat d'ofici.

Uns fets que, per a Fernández, coarten la "llibertat d'expressió". Segons fonts de SCC, no és la primera vegada que reben insults quan posen una parada a la UAB, tot i que en cap cas hi ha hagut agressions físiques.

stats