POLÍTICA
Política 16/09/2012

El 80% dels espanyols avalarien la independència de Catalunya, segons 'El País'

Segons una enquesta del rotatiu, els espanyols posarien dues condicions: que ho decidís una àmplia majoria de catalans en referèndum i que es fes de forma pactada amb Espanya

Ara
1 min

BarcelonaEl terratrèmol polític que ha ocasionat a Catalunya, però també a l'estat espanyol, la manifestació independentista gegant de la Diada ha fet aflorar un debat que durant anys s'ha evitat. Tant és així que, més enllà d'arguments i contraarguments, comencen a sortir a la superfície dades que a priori semblaven impensables. L'última, la que publica aquest diumenge 'El País': Vuit de cada deu espanyols residents fora de Catalunya acceptaria que Catalunya s'independitzés si així ho decidís una àmplia majoria dels catalans en una consulta i si el procés fos pactat amb l'estat espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'enquesta que publica 'El País' també revela que dos de cada tres espanyols coincideixen a pensar que la independència perjudicaria Catalunya, però també Espanya. El rotatiu analitza que la majoria d'espanyols no té la consciència dels greuges que han alimentat de forma irreversible la base social partidària de constituir un nou estat. Segons Metroscopia, el 77% dels espanyols afirma que els catalans no tenen raó de creure que no reben un tracte just d'Espanya. Les dades, doncs, avalen la "fatiga" mútua que el president Artur Mas va afirmar que existeix entre Catalunya i Espanya.

stats