Política 26/12/2011

La casa reial té un cost per als espanyols superior als 59 milions, segons 'Público'

Està previst que la casa reial reveli el pressupost desglossat que percep anualment, incloent-hi el sou del monarca, abans que finalitzi l'any

Ara
1 min

BarcelonaLa Zarzuela es va comprometre a principis de desembre a fer pública la factura de la monarquia abans de posar punt final al 2011.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tal com explica aquest dilluns PúblicoPúblico, els pressupostos generals de l'Estat del 2011 van reservar una partida de 8.434.280 euros com a assignació a la casa reial. No obstant això, a aquesta xifra cal sumar-hi les partides que el govern espanyol reserva per al monarca i la seva família en concepte de viatges oficials, recepcions i salaris del personal de la Zarzuela. Tot plegat puja a un import superior als 25 milions, als quals cal afegir-hi 34 milions més en concepte de conservació de palaus i jardins. En total, doncs, farien uns 59,28 milions. Però aquí no s'acaben els costos. Cal afegir-hi les despeses en seguretat, cotxes oficials, xofers i guàrdia reial, uns costos que són a càrrec dels ministeris d'Hisenda, Interior i Defensa, però que es mantenen en secret.

L'últim any en què es va fer públic el salari del rei va ser el 1979. La despesa, aleshores, va ser de 4,5 milions de pessetes en sou més 5,5 milions més en despeses de representació.

stats