Publicitat
Publicitat

POLÍTICA

Aguirre dubta que la Constitució estigui plenament vigent per la immersió

"Si un Estatut d'Autonomia modifica la Constitució estem tots perduts", ha assegurat la presidenta de la Comunitat de Madrid

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre (PP), ha transmès avui els seus dubtes sobre la "vigència absoluta" de la Constitució en tot el territori espanyol arran de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut i el seu apartat sobre la immersió lingüística a l'escola catalana.

En declaracions a Onda Cero, Aguirre ha advertit del risc que representa que l'Estatut pugui arribar a modificar la Constitució si Catalunya manté el seu model d'immersió lingüística, en què el català és la llengua vehicular.

"Si un Estatut d'Autonomia modifica la Constitució estem tots perduts", ha assegurat Aguirre, per qui les persones que, com ella, posseeixen "alguna formació jurídica" consideren que "de cap manera" es pot permetre "una cosa així".

En el fons d'aquesta qüestió hi ha, segons la presidenta madrilenya, un "problema de fons immens" en què "ha posat" el país el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el fet que "no ha quedat clar" que la vigència de la Constitució espanyola sigui "absoluta i total" en tot el territori estatal.

Aguirre ha insistit a defensar el dret dels pares i mares "a elegir el tipus d'educació que volen per als seus fills" i ha criticat que a Catalunya fins i tot "estigui prohibit" estudiar en castellà en els col·legis privats "perquè la llengua vehicular és el català".

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT