Política 17/02/2013

La cúpula de la policia espanyola aborda aquest dilluns l'espionatge a Catalunya

Agustín Castro, cap de la policia espanyola a Catalunya, es reuneix amb la cúpula del cos a Madrid per estudiar els informes sobre polítics i personalitats

Acn
2 min
Agustín Castro, cap de la policia espanyola a Catalunya / ACN

BarcelonaEl cap de la policia espanyola a Catalunya, Agustín Castro, es reunirà aquest dilluns a Madrid amb els sis màxims responsables del cos per abordar la qüestió dels suposats informes d'espionatge sobre diversos polítics i personalitats catalanes. Després que en els últims dies s'ha sabut l'existència d'aquests informes, la policia ja està investigant el cas i vol evitar que arribin a mans poc adequades. Per això, segons han confirmat a l'ACN fonts coneixedores de la reunió, es farà aquesta trobada per planificar l'estratègia d'investigació del cas i com tractar-lo tant amb els afectats directes com davant l'opinió pública.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els informes s'haurien fet en bona part des de l'agència de detectius Método3 per encàrrec de diverses persones o entitats. Però mai s'han fet públics, i ni tan sols se sabia que existien. La trobada entre l'examant de Jordi Pujol Ferrusola i la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, en un restaurant barceloní hauria estat gravada, i quan això s'ha fet públic ha fet aflorar nombrosos espionatges similars, cosa que ha alarmat molts líders polítics i empresarials.

El director general de Método3, Francisco Marco, s'hauria presentat divendres davant de la policia per explicar tot el que sap d'aquests informes i oferir la seva col·laboració.

Congrés de ciberseguretat

Precisament aquest dilluns, el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, participarà a Barcelona en un esdeveniment que té relació indirecta amb l'espionatge, ja que inaugurarà el Congrés Internacional de Ciberseguretat de Microsoft, que se celebra fins divendres. El congrés reuneix més de 600 experts de 48 països, sobretot juristes i analistes que col·laboren amb les forces i cossos de seguretat de tot el món per lluitar contra els delictes al ciberespai. En el congrés s'analitzaran les principals amenaces a la seguretat informàtica mundial.

stats