Política 23/05/2019

Forn, la presó i l'esport

El cap de llista de JxCat relata com l'activitat física va fer-li superar els moments més difícils

Núria Orriols
2 min
L'esport, en Forn i la presó

BarcelonaQuim Forn va entrar a la presó el 2 de novembre del 2017. Des de llavors no n'ha sortit. Ell mateix explica a 'Escrits de presó' (Enciclopèdia, 2018) que no s'esperava acabar privat de llibertat. I afegeix que, un cop a la presó, creia que en sortiria aviat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Tinc por. Ho reconec. Mai no m’hauria pensat que podria entrar en una presó, i ara ja hi soc. M’hauria pogut imaginar vivint mil i una aventures i desventures diferents, plantant cara a imprevistos i daltabaixos de tota mena, que ja tinc una edat. Però ingressar a la presó no figurava en cap dels meus plans. Ni en cap dels meus malsons. Mai de la vida", comença el dietari de l'exconseller i ara cap de llista de JxCat a Barcelona sobre el dia 2 de novembre, quan la jutge Carmen Lamela, de l'Audiència Nacional, va ordenar empresonar mig govern de la Generalitat pel referèndum de l'1 d'Octubre i la proclamació de la independència.

Aquest dijous Forn ha compartit l'inici de la seva estada a la presó en un acte de campanya electoral, al costat del Club de Patí de Vela de Barcelona, al Port Marítim, per exposar les propostes en matèria esportiva de la candidatura de JxCat. Després que Maite Fandos, encarregada fins ara de l'esport, passés el relleu a la periodista i número set de la llista Pilar Calvo, l'exconseller Forn, a través d'una carta, ha aprofitat la situació per explicar com l'esport el va ajudar a superar els moments més difícils els primers dies d'estar tancat.

Amb el mar de fons i una fotografia del mateix exconseller i l'expresident Carles Puigdemont –present en tots els actes de campanya–, Adrià Ventura, membre de la candidatura, ha sigut l'encarregat de posar veu a l'escrit: "Quan vaig veure que això anava per llarg, vaig decidir marcar-me unes rutines, vaig pensar que m'aniria bé tant mentalment com físicament", ha relatat. I així va ser.

Admetent, fins i tot en un to irònic, que abans d'entrar a la presó la seva activitat física "deixava molt que desitjar", Forn ha explicat com es va introduir en el món esportiu a la presó d'Estremera. Primer tenis, després frontó i fins i tot es va atrevir amb el bàsquet i el ping-pong. No ho va fer sol, sinó amb l'ajuda de companys del centre penitenciari, algun d'ells ex esportista, com un antic membre de l'equip de gimnàstica de Romania. "Em va ajudar molt a evadir-me", ha assegurat.

Tota aquesta activitat física, que Forn va mantenir al centre penitenciari de Lledoners (Sant Joan de Vilatorrada), s'ha esvaït a Soto del Real. Els horaris del judici ho fan difícil, fins i tot "incompatible", i ara tot es redueix a caminar una hora al pati de la presó.

stats