Política 10/01/2014

L'esquerra abertzale convoca una manifestació "pels drets humans" i el PNB s'hi suma

La prohibició judicial de la marxa pels presos d'ETA desemboca en un històric front comú al País Basc en defensa del procés de pau

Oskar Bañuelos
1 min

VitòriaL'esquerra abertzale ha convocat per dissabte una manifestació "pels drets humans" a Bilbao a la qual s'hi suma el PNB i que substitueix l'anterior convocatòria en defensa dels drets dels presos d'ETA, prohibida pel jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco en considerar que l'entitat convocant, Tantaz Tanta, té llaços amb ETA. La prohibició judicial ha desembocat en un històric front comú al País Basc en defensa del procés de pau i torna a unir sota una mateixa causa l'esquerra abertzale i el PNB. Els sindicats bascos, i fins i tot CCOO, també s'hi sumen.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La manifestació de Tantaz Tanta queda per tant desconvocada i, en el seu lloc, segons han indicat a l'ARA fonts coneixedores de la decisió, es convoca una marxa també a Bilbao, no a les 17.30 hores sinó a les 18.00, i amb un lema que ja no fa referència als drets dels presos d'ETA sinó que diu: "Pels drets humans, acord i pau". La nova marxa ha estat sol·licitada formalment per un particular i el seu recorregut anirà des del carrer Autonomia fins a l'ajuntament.

stats