L'esquerra es consolida en les eleccions del 26-M, segons una enquesta d''El País'

El mateix sondeig pronostica un panorama "complex" a l'Ajuntament de Barcelona. Segons l'enquesta d''El Mundo', el PP podria perdre el feu històric de Castella i Lleó i les xifres del sondeig de l''Abc' apunten que el PP podria mantenir la Comunitat de Madrid malgrat la victòria del PSOE

Algunes de les grans capitals de l'Estat, com Madrid, Sevilla, la Corunya, Saragossa i València, seguiran en mans de l'esquerra després de les eleccions municipals del 26-M, segons una enquesta que publica 'El País' aquest diumenge. 

L'enquesta d''El País' pronostica un panorama "complex" a Barcelona, on guanyaria ERC amb la mateixa majoria que va obtenir Ada Colau, i caldrien pactes per governar. 'La Razón' matisa aquest resultat amb un sondeig realitzat amb 600 entrevistes, i apunta que el creixement dels republicans es produiria en detriment de Junts per Catalunya i que també s'emportaria vots dels comuns respecte a les passades eleccions. Sobre Manuel Valls, afirma que perdria un regidor respecte als cinc que va aconseguir Carina Mejías a les passades municipals, i que el seu impacte s'ha anat "esvaint" al llarg de la campanya.

El PP experimentaria una forta caiguda, sobretot a l'Ajuntament de Madrid, on perdria gairebé la meitat dels regidors. En el cas de les autonòmiques, segons una altra enquesta, la que publica 'El Mundo' també aquest diumenge, podria perdre Castella i Lleó, un dels feus històrics del partit, i quedaria en mans de Ciutadans per seguir governant.

L'enquesta de l''Abc' d'aquest diumenge, realitzada per GAD3, ratifica la caiguda dels populars i apunta a un empat tècnic a les eleccions autonòmiques. Tot i que el PSOE guanyaria les eleccions amb Ángel Gabilondo, Isabel Díaz Ayuso, del PP, podria ser la presidenta de la Comunitat de Madrid amb el suport de Ciutadans i Vox.

Pel que fa a Vox, tindria representació a Madrid, Sevilla, Saragossa i València en les eleccions municipals, segons l'enquesta d'El País'.

Més continguts de