Política 03/09/2018

L'esquerra independentista reivindica l'Onze de Setembre com el "punt d'inici de l'ofensiva popular"

Critica que el Govern i la Mesa no estan disposats a ser "útils" per exercir l'autodeterminació

Acn
2 min
Membres de l'esquerra independentista presentant els seus actes per la Diada

BarcelonaL'esquerra independentista ha fet una crida a sortir al carrer en les mobilitzacions que convoquen per la Diada per "plantar cara a l'estat espanyol antidemocràtic i al processisme 2.0". En roda de premsa al Fossar de les Moreres de Barcelona, la portaveu d'Arran, Mar Ampurdanès, ha assegurat que "ni la Mesa ni el Govern estan disposats a plantar cara ni a ser veritablement útils per exercir l'autodeterminació" ni recuperar drets socials. I és per això que la CUP, Endavant, Arran, COS, SEPC i Alerta Solidària volen que l'Onze de Setembre es converteixi en el "punt d'inici de l'ofensiva popular per recuperar els drets que s'estan arrabassant".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Aquesta ofensiva no pot passar pel Parlament sinó per la gent, la classe treballadora i els carres de pobles i ciutats", ha assegurat. Amb el lema 'Perquè no continuïn decidint per nosaltres: als Països Catalans, autodeterminació', l'esquerra independentista organitza un centenar d'actes per la Diada i crida a participar en les mobilitzacions que organitzen a Girona, Lleida, Barcelona i Reus.

Concretament, les principals convocatòries de l'esquerra independentista arrencaran el 8 de setembre a Girona, a les 6 de la tarda a la plaça del Vi, amb el lema 'Horitzó república; construïm sobiranies ara'. I es reprendran el dia 11: a Lleida serà a les 12 h a la plaça de la Paeria, i a Barcelona a les 18.30 h a plaça Urquinaona (tot i que al matí Arran Jovent convoca al carrer Ferran). També per l'Onze de Setembre hi ha cita de l'esquerra independentista a Reus, a les 20 h a la plaça Mercadal.

Els independentistes propers a la CUP, doncs, criden a sortir al carrer aquesta Diada perquè l'Estat manté un 'no' al dret a l'autodeterminació, en un context d'"onada repressiva" i d'"activament d'escamots parapolicials als carrers". "Mentrestant els partits governamentals van renunciar a materialitzar la República i ara es dediquen a parlar de República però gestionen una autonomia; el Parlament és una institució buida", ha insistit Ampurdanès.

En aquest context, l'esquerra independentista, que ha recelat del govern balear i valencià per no "confrontar amb un Estat que nega les eines" en clau social, també vol protestar contra les mesures "imposades per la Troika" en el dia a dia i acceptades per "governs de suposada esquerra " i "suposadament sobiranistes".

Conjuntament, en la roda de premsa d'aquest dilluns els col·lectius de l'esquerra independentista no han cridat a participar a la manifestació de l'ANC i Òmnium Cultural, tot i que cadascun d'ells "més endavant es posicionarà si ho creu oportú", ha dit Ampurdanès.

stats