POLÍTICA
Política 09/02/2011

Sortu ja ha lliurat els seus estatuts a Interior

Interior remetrà els estatuts a la Fiscalia perquè determini si té relació amb la il·legalitzada Batasuna o si dóna llum verda a la inscripció al registre general de partits

Redacció
1 min

MadridEls promotors del nou partit de l'esquerra abertzale Sortu han lliurat aquest matí els estatuts del nou partit al registre del ministeri de l'Interior. Ara el ministeri d'Interior té vint dies per inscriure el partit al registre, si bé aquest termini quedarà en suspens després que Alfredo Pérez Rubalcaba anunciés que remetrà a la Fiscalia i a l'advocacia general de l'Estat els estatuts del partit perquè determinin si té cap relació amb la il·legalitzada Batasuna.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un cop la Fiscalia rebi la documentació, tindrà vint dies més per determinar si permet la inscripció del partit, i per tant la seva legalització o no. El principal obstacle a què s'enfronta ara Sortu per poder-se presentar a les eleccions municipals després que es fes públic que rebutja explícitament la violència d'ETA, com exigeix la llei de partits, seran probablement els terminis.

stats