POLÍTICA
Política 08/11/2012

L'Estat reduirà a la meitat la flota de cotxes oficials per donar exemple d'austeritat

El govern espanyol reduirà en un 66% el número de cotxes d'alts càrrecs de l'Administració General de l'Estat. La reducció es queda en el 53% si s'hi inclouen els vehicles de l'administració perifèrica. La mesura suposarà un estalvi de 10,5 milions d'euros, segons el govern espanyol

Ara
1 min

BarcelonaEl govern espanyol ha anunciat aquest dijous que reduirà a la meitat la flota de cotxes oficials de l'Estat entre 2012 i 2013. Així, la major retallada serà en la flota de cotxes oficials dels alts càrrecs de l'Administració General de l'Estat, és a dir del govern, dels òrgans judicials i dels organismes constitucionals. Passaran dels 307 cotxes el 2011 a 103 entre el 2012 i el 2013, en una reducció "progressiva" del 66%.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La xifra, però, queda limitada al 53% si s'hi inclouen els cotxes oficials del que el govern espanyol en diu l'administració "perifèrica", és a dir a disposició de les delegacions i subdelegacions. Es tracta d'una mesura que el govern espanyol vol exhibir com a "significativa" en termes d'austeritat i de la "nova concepció" de l'administració dels recursos públics. En total, significa un estalvi de 10,5 milions, entre personal, combustible i cotxes, segons el govern de l'Estat.

Sense expedients de regulació d'ocupació

Segons ha assegurat aquest dijous la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, en roda de premsa després de la reunió del consell de ministres, la reducció de la flota de cotxes oficials no implica cap expedient de regulació per al col·lectiu de xofers, sinó que en tractar-se de personal "amb molta antiguitat", es faran "baixes de serveis" i jubilacions que no se substituiran.

stats