Política 26/02/2011

Les estàtues humanes de la Rambla rebutgen la regulació de l'Ajuntament

La nova normativa obliga als interessats a acreditar cursos d'art dramàtic, arts escèniques o arts plàstiques

Agències
2 min
Llatina, Barcelona

BarcelonaEls artistes que fan d'estàtues humanes a la Rambla de Barcelona critiquen les regles que ha imposat l'Ajuntament de Barcelona per permetre'ls exercir la seva activitat perquè les consideren "arbitràries, irreals i innecessàries".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El consistori ha decidit regular aquesta activitat i permetrà la presència de trenta estàtues humanes, quinze al matí i quinze a la tarda, que han de passar un procés de selecció i presentar la seva sol·licitud al districte de Ciutat Vella.

Segons la normativa, els interessats hauran d'acreditar haver realitzat cursos d'art dramàtic, arts escèniques o arts plàstiques i presentar un certificat conforme no tenen deutes amb l'Ajuntament per multes o impostos. "Jo tinc cursos d'art dramàtic, però no em sembla bé que sigui condició imprescindible, perquè hi ha estàtues molt bones que no provenen del món del teatre", ha dit a Efe l'artista que recrea l'estàtua Mòmia Mala Llet.

"Aquestes normes les ha fet l'Ajuntament de connivència amb una associació d'estàtues humanes de què formen part alguns argentins i que no ens representa a tots", ha afegit Teodoro, un dels dos artistes que recreen Biciletes. Segons la seva opinió, "els de l'associació volen treure's de sobre uns quants competidors i han ideat normes irracionals per quedar-se amb tot el pastís".

Una d'aquestes normes indica que les estàtues humanes s'han de situar sobre tarimes d'un màxim de 0,70 centímetres d'ample i de llarg i 0,40 d'altura, unes mesures que farien inviable la presència de Bicicletes, que és una de les estàtues humanes més destacades de La Rambla.

Un total de 81 persones aspiren a les 30 places d'estàtua humana de Rambla, segons l'Ajuntament de Barcelona, que quan finalitzi el procés de selecció lliurarà als afortunats el seu carnet personal i intransferible i els assignarà un torn de treball, que podrà ser de matins (de 10:00 a 16:00 hores) o de tardes (de 16:00 a 22:00 hores). Fonts del consistori han assenyalat que es tracta d'una mesura "necessària" per evitar "aglomeracions" i per garantir "un mínim de qualitat" a partir d'uns "paràmetres objectius".

stats