Política 18/08/2013

4.000 espelmes s'encenen a Gràcia per la independència

Formen una estelada gegant a la plaça Joanic i el carrer Pi i Margall

Acn
2 min
L'estelada formada amb espelmes a Gràcia / Foto: ACN

BarcelonaL'ex vila de Gràcia, a Barcelona, immers en la seva Festa Major, ha deixat un espai aquest diumenge per a la reivindicació nacional. Entre la plaça Joanic i el Passeig Pi i Margall s'ha encès una estelada de llums de colors creada amb 4.000 espelmes apadrinades per ciutadans. Tots ells han aportat un euro per veure després com l'espelma que han pagat formava part d'aquesta estelada. Els responsables de la Fira Estelània, que han organitzat l'acte, s'han mostrat molt satisfets per la participació, tot i que no han arribat a les 7.500 espelmes apadrinades i, per tant, no s'ha acomplert el repte d'il·luminar l'estelada de llums de colors més gran de la història.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fins a 4.000 espelmes de colors disposades al terra formant una estelada s'han encès a les 21,30 hores d'aquest vespre a Gràcia. Cadascuna d'aquestes espelmes havia estat apadrinada per un barceloní, que havia pagat un euro a l'organització. Amb aquest pagament simbòlic, s'asseguraven que la seva espelma formés part del mosaic que s'ha acabat creant.

La xifra de participació ha quedat lluny de les previsions que havien fet els organitzadors, que es van marcar el repte d'arribar a les 7.500 espelmes apadrinades. De manera que no s'ha pogut encendre l'estelada de llums de colors més gran de la història. Tot i això, s'han mostrat molt satisfets. Núria Pedro, portaveu i organitzadora de la Fira Estelània, ha qualificat l'acte d'"èxit" i ha afegit que és una mostra de que "els barcelonins estan a favor de la independència".

Segons ella, el fet que s'hagi celebrat en ple mes d'agost, quan molta gent marxa de Barcelona, i en un barri on hi ha molta gent nouvinguda i estrangera com Gràcia, han estat els motius perquè no s'arribés a la xifra prevista. Pedro ha destacat com a fet positiu, no obstant això, que han estat moltes les persones estrangeres i nouvingudes que s'han interessat per l'acte i han apadrinat una espelma. Un fet que, segons ella, demostra el suport que donen a la reivindicació de la independència.

L'encesa d'espelmes, que han presenciat desenes de persones que han acompanyat l'acte amb crits en favor de la independència de Catalunya, ha servit també per posar el punt i final a la Fira Estelània. Al llarg d'aquest cap de setmana, a la cruïlla entre el carrer Bailén i la Travessera de Gràcia, s'han concentrat fins a 45 parades de productes amb segell independentista. Pedro també s'ha mostrat molt satisfeta per l'afluència de visitants i de vendes de la fira, tot i que no s'ha atrevit a avançar xifres concretes.

stats