Política 21/11/2016

Un eurodiputat espanyol insta la UE a excloure l'ANC del registre de lobis

Enrique Calvet creu que l'assemblea "viola el codi de conducta dels tractats de la Unió Europea" perquè "atempta contra la integritat territorial"

Europa Press
1 min
ANC i Òmnium fan una crida a inscriure's a la mobilització de la Diada per "culminar bé i ràpid" el procés

BarcelonaEnrique Calvet, eurodiputat independent dels liberals (ALDE) i exmembre de UPyD, ha registrat aquest dilluns una pregunta a la Comissió Europea instant-la a excloure l'ANC del Registre de Transparència Europeu, si es confirma que l'entitat "viola el codi de conducta dels tractats de la Unió Europea (UE)".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Calvet, els objectius de l'ANC "van en contra els tractats de la UE" perquè pretenen assolir la independència d'una part del territori de dos Estats membres (Espanya i França, en el cas de la Catalunya Nord) violant "l'obligació de respectar les funcions essencials dels Estats, especialment, aquelles que tenen com a objectiu garantir la seva integritat territorial", ha afegit.

Calvet ha recordat que l'ANC es va inscriure el 26 d'octubre al registre de lobis de la Unió Europea i que ho va fer com a organització que "promou les condicions socials i polítiques d'un estat democràtic català". Per l'eurodiputat, és greu que una associació que promou "objectius il·legals contra els principis de la UE" sigui reconeguda i registrada a nivell europeu.

L'eurodiputat ha retret "l'aparença de legitimitat com a interlocutor" que té l'ANC davant de la Comissió i del Parlament Europeu en estar registrada com a grup d'interès.

stats