POLÍTICA
Política 05/10/2012

CiU, ERC i ICV denuncien a la Comissió Europea que Pedro J. Ramírez compari les senyeres del Camp Nou amb l'Alemanya nazi

Consideren aquestes afirmacions una infàmia, un insult i una falta de respecte cap a les víctimes de l'Alemanya nazi

Ara
1 min
Els eurodiputats Ramon Tremosa (CiU), Raül Romeva (ICV) i Oriol Junqueras (ERC), en una roda de premsa al Parlament de Catalunya.

Barcelona"(Sieg Heil!!) Mosaic a la catalana". Amb aquest tuit, el director del diari 'El Mundo', Pedro J. Ramírez, comparava el mosaic que conformarà una senyera al Camp Nou en el clàssic de diumenge amb el Reial Madrid amb l'Alemanya nazi. I la comparativa ha irritat els eurodiputats de CiU, ICV i ERC, que han presentat aquest divendres una pregunta parlamentària a la Comissió i al Consell Europeu per denunciar públicament el director del rotatiu espanyol, per "haver gosat comparar un Camp Nou ple de senyeres amb l'Alemanya nazi".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat, els eurodiputats han titllat la comparació d'"infame, vergonyosa i insultant" i han demanat tant a la CE com al Consell si les afirmacions estan d'acord amb els valors democràtics i de respecte a la diferència, que són el fonament de la UE i que estan reconeguts en els Tractats i en la Carta de Drets Fonamentals.

"La intoxicació que representa comparar un Camp Nou ple de senyeres amb l'Alemanya nazi hauria de fer reflexionar tot Europa sobre la falta de respecte envers els altres de certs cercles comunicatius amb base a Madrid. Cal un toc d'atenció públic per aturar aquesta deriva de tints antidemocràtics", han declarat els eurodiputats catalans.

stats