Política 10/03/2014

Rajoy manté el silenci sobre el candidat del PP a les europees

El president espanyol evita anunciar, davant la cúpula del partit, el nom del cap de cartell

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, manté el silenci. Contra el que volien bona part dels 'barons' territorials, ha conclòs el seu discurs davant el comitè executiu del PP sense anunciar el nom del candidat del partit a les eleccions europees del 25 de maig.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Els temps corresponen a qui ha de designar-lo", ha dit la número 2 del partit, María Dolores de Cospedal, davant la insistència de la premsa. "No s'ha parlat ni de noms ni de dates", ha afegit. Tenen temps per presentar la llista fins al 13 d'abril.

No obstant això, Rajoy sí que ha subratllat la importància d'aquests comicis i n'ha analitzat algunes de les enquestes. Pels populars, el gran enemic és la baixa participació que indiquen tots els sondejos. Per això, des d'ara fins que comenci la campanya, l'objectiu de la formació serà mobilitzar l'electorat, explicant el nivell de competències sobre les que decideixen les institucions comunitàries. Serà a través d'una precampanya activa, municipi a municipi, en què el programa electoral s'aprovarà de "forma regionalitzada" a cada comunitat autònoma.

El silenci de Rajoy –que segons fonts de la direcció podria anunciar el nom amb un simple comunicat– contrasta amb el desig de molts presidents autonòmics perquè es desveli la incògnita. Alguns dirigents populars, a l'entrada de la reunió, havien insistit en la necessitat que es faci públic ja qui competirà amb la socialista Elena Valenciano a les urnes. Totes les mirades apunten al ministre d'Agricultura, Miguel Arias Cañete. No es descarten altres dirigents, però, com el valencià Esteban González Pons.

stats