Política 04/09/2017

Un 'think tank' europeu premia Forcadell pel seu "compromís" amb el català i el "el dret a l'autodeterminació"

El Centre Maurits Coppieters, que l'any passat va guardonar l'exprimer ministre escocès Alex Salmond, lliurarà el premi a la presidenta del Parlament el 26 de setembre

Acn
1 min
Carme Forcadell amb John Bercow, el passat juliol, durant la trobada amb 'l'speaker' dels Comuns / EFE

Brussel·lesEl Centre Maurits Coppieters ha decidit premiar la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, amb el seu guardó anual pel seu "compromís" amb la llengua i la cultura catalanes i amb el dret a l'autodeterminació. El 'think tank', vinculat al grup parlamentari de l'Aliança Lliure Europea, assegura en un comunicat que també vol reconèixer "la dedicació, la tenacitat i el coratge" de Forcadell com a "activista política, organitzadora de la societat civil, servidora pública i política en la promoció dels processos democràtics catalans". Forcadell recollirà el premi a Brussel·les en un acte organitzat per al pròxim 26 de setembre, cinc dies abans del referèndum de l'1-O.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El Coppieters Award reconeix "individus o organitzacions que destaquen en la defensa de la diversitat cultural i lingüística, el diàleg intercultuarl, les minories, el dret a l'autodeterminació, la pau, la democràcia i una Europa unida". El Centre Maurits Coppieters és el 'think tank' de l'Aliança Lliure Europea, el partit europeu on s'integren formacions com el Partit Nacional Escocès (SNP), ERC o el gal·lès Plaid Cymru. En l'última edició, el Coppieters Award es va entregar a l'ex primer ministre escocès Alex Salmond.

stats