Política 08/11/2013

El jutge envia la policia als bancs a exigir dades sobre un exconseller d'Esperanza Aguirre implicat en el cas Gürtel

Els agents demanen documents sobre Albero López Viejo, antic conseller d'Esports de la Comunitat de Madrid, en dues sucursals bancàries de la capital espanyola

Efe
2 min

MadridAgents de la Policia Nacional han acudit aquest divendres a dues sucursals de bancs de Madrid i Tres Cantos a demanar informació sobre Alberto López Viejo, exconseller d'Esports de la Comunitat de Madrid de l'època d'Esperanza Aguirre imputat en el cas Gürtel. Els agents, enviats pel jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz, han advertit als directors de les dues oficines visitades que si no lliuraven la informació requerida escorcollarien les dependències.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Una sucursal del Banc de Sabadell de la Gran Via madrilenya i la seu de Bankinter de Tres Cantos han estat les oficines on s'han presentat els agents i el secretari judicial.

El que s'investiga és un ingrés de 1,6 milions d'euros efectuat per López Viejo en un compte al seu nom de Bankinter el 21 de febrer de 2008 que, segons la documentació enviada en principi pel banc, corresponia a una "operació de l'estranger". No obstant això, el mateix banc va comunicar posteriorment que en realitat el moviment s'hauria efectuat des d'un compte del Banc Sabadell.

El fiscal va demanar al jutge que es requerís en persona la informació als bancs perquè en els documents lliurats per Bankinter fins ara no no apareixia aquesta transferència ni s'identificava clarament el titular del compte, ja que en principi va dir que era exclusivament de López Viejo i després que també figurava com a cotitular la seva dona, també imputada, Teresa Gabarra.

"Es constata –afirma el jutge– l'existència de les incongruències documentals abans exposades, que tenen una especial transcendència perquè impedeixen determinar la procedències dels referits fons interessats en el compte d'Alberto López Viejo, a qui entre d'altres fets se li imputa la percepció de quantioses donacions en efectiu vinculades a adjudicacions presumptament irregulars".

López Viejo està imputat dels delictes de suborn, tràfic d'influències, frau fiscal, associació il·lícita, blanqueig de capitals i falsedat, i el jutge li va imposar una fiança de 750.000 euros en concepte de responsabilitat civil.

Segons les investigacions sobre la suposada trama de corrupció lligada a càrrecs del PP, López Viejo va ser un dels imputats que, presumptament, va afavorir l'adjudicació directa de contractes de la Comunitat de Madrid a les societats del capitost de la xarxa, Francisco Correa.

López Viejo va ser un home de molta confiança d'Esperanza Aguirre fins que l'aleshores presidenta de la Comunitat de Madrid –i actualment encara presidenta del PP madrileny– el va destituir perquè va quedar implicat en el cas Gürtel.

stats