CONSULTES D'INDEPENDÈNCIA
Política 10/04/2011

L’exconseller socialista Antoni Castells també ha votat

Castells s'ha desmarcat una vegada més de la consigna de la direcció socialista i ha acudit a votar al Putxet

Redacció
2 min

BarcelonaAntoni Castells ha votat al seu barri, el Putxet. D'aquesta manera, Castells s'ha tornat a desmarcar de la consigna llançada pel PSC de no participar en unes consultes que opinen que no porten enlloc i generen frustració entre la societat catalana. No ha transcendit, però, el sentit del seu vot. Tampoc han ignorat la consulta diversos membres del Govern, la majoria dels principals candidats a l'alcaldia de la capital catalana, sindicalistes destacats o gent del món de la cultura. Castells completa la llista de polítics catalans que han participat en la consulta sobre la independència, amb la particularitat que és l'únic destacat dirigent del PSC que ho ha fet a Barcelona, si bé és veritat que en altres municipis també han votat líders d'aquest partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Entre els integrants del Govern, han votat la vicepresidenta i consellera de Governació, Joana Ortega, el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, i el de Cultura, Ferran Mascarell. L'esposa de l'expresident Pujol, Marta Ferrussola, també ha dipositat el seu vot a les urnes. D'entre els polítics que també han participat a la consulta barcelonina, destaquen els republicans Joan Puigcercós i Jordi Portabella. Per part de CiU, també ha votat l'alcaldable de la federació, Xavier Trias, acompanyat d'Oriol Pujol, Jordi Martí i Joaquim Forn. El candidat ecosocialista a l'alcaldia, Ricard Gomà, ha votat acompanyat de Dolors Camats, i per part de SI, han votat Santiago Espot, Alfons López Tena i Uriel Bertran. Per part de la CUP, Xavier Monge, ha estat el cap visible de la consulta, mentre que Reagrupament hi ha enviat Ignasi Planes, que forma triplet electoral per Barcelona amb Portabella i Laporta, acompanyat de Joan Carretero i Rut Carandell.

Del món de la cultura, destaca la participació de Muriel Casals, president de la junta d’Òmnium Cultural, o del periodista Toni Soler. També han participat representants del món sindical i econòmic que han exercit el vot en diversos punts de la ciutat.

stats