Política 25/04/2018

L'exdirector general d'Unipost nega que l'empresa cobrés un milió d'euros per l'1-O, com diu la Guàrdia Civil

L'empresa insisteix que tenien un contracte marc amb la Generalitat des del 2015

Montse Riart
1 min
Dos agents de la Guàrdia Civil a l'entrada de l'empresa Unipost

BarcelonaL'exdirector general d'Unipost, Pau Raventós, ha negat davant del jutge que investiga l'organització de l'1-O que l'empresa cobrés un milió d'euros de la Generalitat per enviaments postals i certificats destinats al referèndum, segons fonts judicials consultades per l'ARA. Raventós, que va ser detingut per la Guàrdia Civil, ha declarat com a investigat aquest dimarts, juntament amb un altre dels responsables de l'empresa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La Guàrdia Civil va escorcollar l'empresa i va intervenir cinc factures per valor de 980.000 euros dels departaments de Cultura, Vicepresidència, Salut, Treball i Afers Socials i de Presidència que el cos atribueix a despeses per a la votació i que s'han convertit en un dels principals arguments dels investigadors a l'hora de calcular els 1,9 milions d'euros que asseguren que es van destinar a l'1-O.

Contracte marc del 2015

Segons aquestes mateixes fonts, Raventós –que només hauria contestat a les preguntes del seu advocat, Jorge Navarro– hauria explicat que tots els encàrrecs que feien per a la Generalitat formaven part d'un contracte marc amb signat el 2015. Per això hauria explicat que aquestes factures que la Guàrdia Civil atribueix a l'1-O no s'haurien cobrat.

El cap d'operacions de l'empresa, que també ha declarat com a investigat, ha explicat que es va limitar a enviar un correu als repartidors demanant-los que preparessin un operatiu per repartir certificats, com li van ordenar els seus superiors, tot i que ha assegurat que desconeixia qui era el client i el contingut dels sobres.

stats