Política 05/01/2017

El comitè executiu del Pacte Nacional pel Referèndum es posa en marxa amb una reunió amb Puigdemont

El president de la Generalitat ha rebut a Palau representants d'aquest òrgan per acordar el camí a seguir a partir d'ara i encarregar-li l'elaboració d'un pla de treball

Ara
1 min
El Pacte Nacional pel Dret a Decidir es va reunir per última vegada el març del 2015.

BarcelonaPrimera reunió de treball entre el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el comitè executiu del Pacte Nacional pel Referèndum. Segons ha avançat 'La Vanguardia' i ha confirmat l'ARA de fonts coneixedores de la trobada, el president i els representants del comitè executiu s'han reunit aquest dijous al Palau de la Generalitat per abordar el camí a seguir a partir d'ara i elaborar un pla de treball.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De la reunió n'ha sorgit també el compromís de treballar amb discreció, tant en el desenvolupament d'aquest pla de treball com en la elaboració del manifest que es va encarregar de redactar al comitè quan va ser designat. Els membres d'aquest òrgan són: l'exsocialista Joan Ignasi Elena, que exercirà de portaveu; els exdiputats d'ICV Jaume Bosch i Francesc Pané; l'exregidora de Ciutat Vella Itziar González; l'exconsellera d'Ensenyament Carme Laura Gil, l'exdiputada d'ERC Carme Porta; l'exdiputada del PSC i exalcaldessa de Badalona Maite Arqué i Francesc de Dalmases, director de la revista 'Catalan International View'.

El comitè executiu es reunirà la setmana que ve per començar enfilar els treballs que li va encarregar el Pacte Nacional pel Referèndum, entre els quals la redacció d'un manifest fundacional perquè s'hi adhereixin les entitats i organitzacions institucionals que ho vulguin. Aquest document recollirà totes les sensibilitats del Pacte.

La cimera del referèndumAquest nou organisme, impulsat pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va convocar el 23 de desembre una cimera al Parlament en què van participar gairebé totes les entitats pertanyents al Pacte Nacional pel Dret a Decidir, a més d'institucions com l'Ajuntament de Barcelona, representat per l'alcaldessa, Ada Colau.

stats